De ce noi femeile suntem atrase de Christian Grey din Fifty Shades of Grey?

Category: Fashion and Love Comments: No comments

În această perioadă s-a tot făcut publicitate la carte ”Fifty Shades of Grey„ ca să nu mai vorbesc de film care a avut încasări spectuloase (s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 23,24 milioane de dolari, în al doilea weekend de difuzare).

Da, recunosc că m-am dus să îl văd doar pentru că trailer-ul a fost atât de bine realizat încât am dat fuguța chiar în primele zile de la lansare să îmi cumpăr bilet pentru a-l viziona.

Nu vreau să comentez filmul pentru  că s-au scris foarte multe articole pe tema aceasta: articole pro acestui film și articole care criticau aspru filmul și mai ales anumite secvențe.

În acest articol vreau să vorbesc despre motivele pentru care noi, femeile suntem atât de atrase de personajul principal: Christian Grey.

noxSquare

Ce are atât de special acest personaj masculin? De ce ne fascinează? De ce femeile se simt atât de atrase de el?

Nu prea are importanță dacă îți place rolul pe care îl interpretează actorul masculin: Christian Grey sau de persoana sa: Jamie Dornan ci contează foarte mult atuurile pe care acesta le are și pe care nu putem să le negăm, care îl fac irezistibil: este atrăgător, manierat, se îmbracă foarte bine, bogat, misterios, știe să cânte la un instrument muzical (pian) și să piloteze un elicopter, este sensibil dar masculin în același timp.

Fifty-Shades-Of-Grey-Gallery-03   50-shades-of-grey-4

Trebuie să recunoaștem că este bărbatul perfect, care pe deasupra știe și să danseze, partenera sa având parte chiar de câteva pirute care cu siguranță că au dat-o pe spate și la propriu dar și la figurat.

Acum hai să vedem de ce ne atrage…

– poate pentru că întrunește toate caracteristicile pe care le-am  dori și pe care le căutăm la un bărbat,

– poate pentru că prin intermediul lui retrăim emoțiile primei iubiri când partenerul se dădea peste cap să ne facă pe plac,

o-FIFTY-SHADES-OF-GREY-facebook

– poate pentru că am dori să avem și noi parte din când în când de momente frumoase și nu doar de ziua femeii. Nu spun toate la un loc dar măcar din când în când câte un gest care să ne reaminteacă nouă că suntem împortante pentru sexul opus și să ne simțim iubite și atrăgătore,

– se pare că trezește în noi dorința de a schimba ”bad boy-ul„ într-un bărbat model. Cine a văzut filmul știe că după întâlnirea Anastasiei, Chistian Grey a început să se schimbe ușor ușor iar nouă ne place să ne îmaginăm că și noi am putea să facem la fel, chiar dacă în adâncul sufletului știm că este imposibil, mai ales dacă partenerul nu-și dorește asta.

– ca să nu mai vorbesc despre preludiu unde Dl. Grey are grijă să îi ofere parteneri sale momente de neuitat pe care fiecare dintre noi și le dorește. Am putea avea chiar tendința de a fi invidioase pe Anastasia, pentru că puține sunt cazurile în viața reală când un bărbat pune atât de mult accept pe preludiu așa cum se întâmplă în Fifty Shades of Grey.

fifty-shades-of-grey-on-set-5-760x1128

 

– și de ce să nu recunoastem că ne trezește imaginația și dorința de a încerca și altceva. Acum nu spun să încerci ce este în film ci să fii deschisă la ceva nou: o lenjerie sexy, un joc erotic (poate cu un cub de gheață), un preludiu mai altfel să te lași dominată sau să domini, să fii legată la ochi, orice doar să ieși din rutină.

072414-tv-50-shades-grey-primary-1200x630

Poate te întrebi care este mesajul filmului. Nu știu dar pot să își spun cu ce am plecat eu din sala de cinema. M-a făcut să constientizez importanța preludiului pentru amândoi, dar mai ales pentru o femeie, cât este de important pentru sexul slab să fie sedus (noi adorăm asta) și că este foarte important să ne simțim importante prin gesturile pe care un bărbat le face pentru noi.

Dacă ai văzut filmul sau ai citit cartea te rog spune-mi părerea ta în legătură cu subiectul prezentat.

Leave a reply