3 sfaturi simple pentru a creste calitatea vietii tale

Category: Motivatie Comments: No comments

Urmăream astăzi un video în care invitatul principal era doamna Arianna Huffington.

Dacă te întrebi cine este îți fac o mică descriere a carierei sale:

WtxrUJ_IArianna Huffington, fondatorul site-ului Huffington Post vândut pentru 315 milioane de dolari companiei AOL, este unul dintre cei mai importanţi oameni de media din America, în 2009 aflându-se pe locul 12 în topul Forbes al celor mai influente femei din Media. De asemenea, publicaţia britanică The Guardian a situat-o pe locul 42 în Top 100 Media.

După cum poți vedea este o femei cu foarte mare influență și de mare impact pentru publicațiile din america.

„Succesul redefinit. Prosperitate, înţelepciune, miracol şi crearea unei vieţi pline de sens”, în engleză „Thrive: The Third Metric to Redefining Success and Creating a Life of Well-Being, Wisdom, and Wonder” este al 14-lea volum semnat de Huffington, a cărei carieră literară a început în 1973 cu „The Female Woman”, un atac la mişcarea de emancipare a femeilor.

Am ascultat-o cu mare interes și am extras 3 sfaturi simple de pus în aplicare fără nici un efort pentru a-ți îmbunătăți ziua și pe termen lung viața.

  1. Don’y miss the moment adică nu pierde momentul.

Dacă vrei acum să miroși o floare, să îți îmbrățișezi partenerul, să savurezi o cană de ciocolată caldă, cafea sau ceai, să asculți o melodie nu amâna momentul ci fă acum.

Avem tendința să amânăm momentele mici dar de efect care contribuiesc la îmbunătățirea vieții noastre pentru că ne energizează și ne motiveaza să ducem la capăt sarcinile pe care le avem de îndeplinit.

Așa că DON’T MISS THE MOMENT!

  1. Change the chanel sau schimbă canalul când ești nervoasă. Și nu, nu mă refer la canalul de la Tv ci schimbă atitudinea pe care o ai față de conflictul în care ești implicată.

Nu am să îți țin predici de genul: nu este bine să te enervezi, ar trebui să eviți enervarea etc pentru că, în lumea în care trăim este aproape imposibil să nu o faci.

Dar, ce poți să faci este să reduci timpul în care tu rămai cu aceste gânduri negative și să treci cât mai repede într-o stare pozitivă.

Așa încât atunci când cineva s-a jucat cu nervii tăi și tu i=ai permis asta încearcă unul sau mai multe activități din această listă:

– ieși la aer

-respiră adând de câteva ori

– părăsește încăperea în care este și acea persoană

– bea un pahar cu apă

-mănâncă un fruct crocant (sunetul scos la mestecare are efect calmant).

– fă-ți un ceai și nu o cafea (pentru că are efect contrar)

-dacă ești acașă fă-ți un masaj sau o baie relaxantă

– du-te la spa

– ascultă muzică la volum ridicat

-privește video funny de pe youtube

-uită-te la o comedie etc.

  1. Dacă te regăsești și tu în categoria celor care ar vrea ca ziua să aiba 30 de ore pentru că nu îți ajunge niciodată timpul atunci sfatul acesta este perfect pentru tine.

„Totul se va schimba în viața ta atunci când vei realiza că ai suficient timp pentru lucrurile importante pentru tine”.

În  momentul în care vom realiza asta vor rămâne pe listă lucruri care nu vor fi terminate. Dar este ok să fie așa pentru că înseamnă că nu sunt importante pentru tine, așa că tot ce îți rămâne să faci este fie să le ștergi, fie să le amâni, fie să le delegi.

Fă-ți timp pentru lucrurile cu adevărat importante din viața ta.

Te invit să îmi lași un comentariu în care să spui care crezi că este cel mai important sfat pentru tine din cele 3 prezentate mai sus.

life

Leave a reply