An nou, viață noua…

Category: Be Yourself Comments: No comments

Începutul de an are tot timpul un farmec aparte pentru că ne gândim cât de bine ne va merge în noul an, câte lucruri vom face, ce grijă vom avea de noi etc.

De ce se întâmplă doar la început de an?

Pentru că indiferent cum a fost perioada precedentă, bună sau rea, ne place să credem că o luăm de la capăt, că vom începe o nouă etapă din viața noastră cu speranța că va fi mai bună decât cea anterioară.

De aici nevoia de a ne scrie și obiective. La fiecare început de an, entuziasmate de perioada sărbătorilor, ne lăsăm pradă visării și așternem pe foaie cum vrem să arate viața noastră începând de acum. Și chiar dacă nu le scrii măcar tot te gândești ce ai vrea să realizezi în 2015.

În articolul de astăzi vreau să îți sugerez o metodă practică care sper să te ajute ca în 2015 chiar să începi o viață nouă.

Obiective: 1, 100 sau nici unul?

Numărul câștigător nu îl știu pentru că depinde de fiecare. Dar..pentru că există întotdeauna un dar…să nu fie nici prea multe pentru că te vei descuraja dar nici prea puține pentru că, dacă sunt prea ușoare, le poți îndeplini într-un timp foarte scurt și îți vei pierde motivația de a continua.

 1. Primul pas este să te gândești care sunt pilonii importanți care compun viața ta.Te rog să iei în considerare toate ariile vieții tale.

Eu am ales pentru mine 11 categorii dar tu poți alege altele. Ți le enumăr mai jos pentru a avea un exemplu.

 1. Carieră
 2. Dezvoltare personală
 3. Dezvoltare profesională
 4. Networking
 5. Cuplu/ Familie
 6. Sănătate
 7. Dezvoltare spirituală
 8. Contribuție socială
 9. Odihnă și călătorii
 10. Lucruri materiale
 11. Finanțe

2. Așa că te invit să iei un pix și o foaie și să scrii pentru fiecare categorie cel puțin un obiectiv. Nu toate obiectivele trebuie să fie ambițioase, poți să ai obiective mici (să mânânc la restaurantul chinezesc) sau mari (să ajung director de marketing).

„ Se spune că este adevărat că pentru fiecare moment de entuziasm îi corespunde aceeași cantitate de frustrare” Jovanotti

Dacă te vei concentra doar pe un aspect al vieții tale riști să creezi un dezechilibru în viața ta.

Chiar dacă este foarte frumos să nu ai obiective, să trăiești clipa prezentă, să te eliberezi de lanțul unui program prea riguros, să fii spontană totuși mie îmi place să aleg singură în ce direcție să se îndrepte viața mea.

De aceea să îmi definesc obiectivele rămâne cea mai eficientă metodă pentru a decide ce vreau să fac cu viața mea.

Things to Do.

 1. Citește-le zilnic și mai ales când ești demotivata pentru că îți va da forța de a merge mai departe și de a acționa.

Ceea ce vreau să îți amintesc acum la început de an este că viața nu este compusă dintr-o singură arie și că fericirea o obții dacă există un echilibru în viața ta.

Chiar dacă te-ai decis să scrii un obiectiv, 100 sau niciunul, pentru a-ți atinge țelurile în viață trebuie neapărat să te lupți cu inamicul numărul 1: Amânarea.

Dacă amâni întotdeauna pe mâine, șansele tale pentru a ajunge acolo unde îți dorești se diminuează cu fiecare zi în care nu ai făcut nimic dar din păcate scade și autostima.

Îți doresc un an plin de realizări și nu uita să creezi echilibru în viața ta.

Leave a reply