Daca esti nefericita inseamna ca faci una din cele 4 erori

Category: Be Yourself Comments: No comments

Ești nefericită? Dacă da..ți-ai pus vreodată întrebarea de ce?

De unde vine atâta suferință?

Sunt ferm convinsă că nefericirea nu ține de alții, de mediul extern, de țară, de guvern, de job, de bani, de părinți….prieteni..partener etc, ci doar de tine.

Poate ai să te întrebi cum vine asta.

Păi hai să analizăm…

„Nimeni și nimic nu te poate face nefericită, decât doar dacă tu îi permiți acest lucru” E. Roosevelt

Fericirea ține doar de noi..adică noi decidem dacă vrem să zâmbim sau nu (chiar dacă nu avem motive putem să găsim unul, ca de exemplu să te uiți la un video funny care să te binedispună), noi decidem dacă vrem să petrecem restul zilei încruntate sau supărate pe cineva sau ceva care nu are prea mare importanță.

Suntem noi cele care alegem, mai mult sau mai puțin conștient, fericirea sau nefericirea; și de fiecare dată când comitem una din cele 4 greșeli despre care am să îți vorbesc în acest articol, de fapt noi ne spunem noua: VREAU SĂ FIU NEFERICITĂ.

Pun pariu că dacă te întreb în acest moment De ce ești nefericită? vei găsi o mie și una de motive pentru care simți acea stare.

– lipsa banilor

– frustrările de la job sau lipsa unui job

– poate ai probleme în familie

– nu ai cercul social la care visai

– sau mai rău: probleme în cuplu

Motivele cele mai invocate de majoritatea sunt banii, jobul și relațiile de cuplu ca fiind cauzele majore ale nefericirii lor.

Dar oare chiar așa să fie?

Dacă în schimb, te rog să îmi găsești 20 de motive pentru care poți fi fericită, vei întâmpina dificultăți în a le găsi.

Există 4 greșeli pe care le facem și care ne induc această stare .

  1. Așteptările tale sunt prea mari.

Fie că ai așteptări de la ceilalți, de la tine sau de la viață acestea se dovedesc a fi nerealiste, iar din acest motiv apar divergențe între ceea ce ne-am fi dorit să se întâmple și ceea ce se întâmplă în realitate.

„ Fericirea= Realitatea – Așteptările”  Tom Magliozzi

Așa că te rog să te oprești din a avea așteptări de orice fel și să te concentrezi pe realitate. Acest lucru înseamnă să îți muți atenția de la rezultatele pe care le vei obține într-un viitor ipotetic, la acțiunile pe care trebuie să le faci azi.

Nu poți avea controlul total asupra rezultatelor pe care le vei obține peste 1 an, 2 sau 5 ani dar ce poți să faci este să decizi ce pași să urmezi azi pentru a ajunge la acele rezultate.

  1. Ești o plângăcioasă.

„Dacă ai timp să te plângi, atunci ai timp pentru a schimba motivele pentru care te plângi”  A.J. D’Angelo

unhappy1

Alegem să fim nefericite de fiecare dată când ne plângem. Lamentările continue, nu fac decât să sporească sentimentele de nemulțumire și frustrare pe care le simțim.

Chiar crezi că poți să fii fericită focalizându-te continuu pe ceea ce nu funcționează? Succes dacă crezi că funcționează.

Ce iți propun să faci este să scrii o listă cu lucrurile mărunte care te fac să zâmbești, îți provoacă plăcere când le pui în practică și în fiecare zi, să alegi un lucru de pe acea listă pe care să îl faci.

  1. Ai autostima scăzută.

„ Crede în visele tale pentru a te realiza. Crede în tine pentru a realiza visele tale. ” Anonim

Nu este o coincidență faptul că cele care au autostima scăzută sunt și nefericite. De ce se întâmplă acest lucru?

Pentru că:

– se preocupă prea mult de ceea ce gândesc ceilalți despre ei

– sunt îngrozite de eșec

– se gândesc tot timpul la greșelile din trecut și le este frică să privească spre viitor și mai ales să acționeze.

O mare parte din fericirea ta vine și din încrederea pe care o ai în tine și din faptul că devii responsabilă pentru viața și pentru acțiunile pe care le pui în practică zilnic.

Adevărata autostimă nu este legată de bani și succes și de capacitatea ta de a înfrunta problemele vieții, de a avea încredere că orice ți se prezintă în cale vei găsi o metodă pentru a o rezolva.

  1. Amâni lucrurile importante pentru viața ta.

„Dacă azi nu trăiești visele tale este pentru că ieri ai decis să amâni pentru mâine. ” Andrea

Când vei înțelege că amânarea lucrurilor importante pentru tine nu fac decât să îți crească frustrările și starea de nefericire iar facerea lucrurilor este cheia pentru creșterea ta personală și profesională?

Suntem nemulțumite dar nu ne trece prin minte nici măcar o secundă că, poate, dacă acționăm putem să ieșim din această stare și să schimbăm situația actuală.

Așa că dacă te-ai decis să ieși din această stare atunci fă o listă cu visele tale, scrie pașii de acțiune pentru a ajunge acolo și ÎNCEPE ACUM.

Nu mai amâna.

Concluzia?

Ori de câte ori te fei simți frustrată, nemulțumită de viața ta, nefericită de evenimentele care se petrec sau descurajată sper că îți vei aminti de acest articol, dar mai presus de asta, sper că îți vei aminti că poți avea controlul propriei vieți prin controlarea sentimentelor și a acțiunilor pe care le faci zilnic. Nu-ți rămâne decât să fii conducătoarea vieții tale.

Succes.

Stop-Looking-For-Reasons-To-Be-Unhappy-Funny-Kids-Health-Care-Insurance-Quotes-And-Sayings (1)

Leave a reply