Femeia modernă = Superwoman?

Category: Superwoman Comments: No comments

De ceva timp mă tot frământă o problemă legată de semnificația dată de  persoanele de sex feminin “femeii moderne”, adică ce înteleg doamnele prin a fi o femeie modernă în ziua de astăzi.

Așa că m-am înarmat cu multă răbdare  și m-am pus pe căutat, pe internet, definiții ale unei superwoman.

În timp ce căutam îmi treceau prin creieraș o multitudine de idei despre ce aș putea să găsesc:

  • Oare să fie femeia masculinizată care reușește să se adapteze cu ușurință tuturor meseriilor adresate în special bărbaților?
  • Oare să fie femeia bună la toate: cu o  carieră strălucită, care să fie și o bună gospodină, o mamă extraordinară dar și o soție/prietenă/logodnică iubitoare. Cam mult nu?
  • Sau să fie acea femeie care are grijă de casă, de copii, se îngrijește de bunăstarea familiei, ea punându-se pe ultimul loc în defavoarea celorlalți membri ai familiei.

Dar gata cu vorba….

Să vedem ce definiții dau femeile unei femei moderne…

– „Femeia modernă este o femeie ce se respectă și știe a se descurca singură,fără ajutorul celor din jur, în special al bărbaților “;

– „Femeia modernă știe ce vrea…”;

– „Femeia, în general, este și a fost puternică, indiferent de situație, doar că acum s-a adaptat la „cerințele pieței”! ;

– „Cred că este într-adevăr foarte greu să fii o soție exemplară, o mamă bună, o amantă perfectă, o prietenă excelentă și în același timp o femeie independentă cu o carieră înaltă” ;

– „Femeia modernă este o femeie independentă care poate să se descurce singură…o femeie de trei ori femeie…care poate fi și mamă și femeie de carieră și poate avea grijă și de nevoile ei” ;

– „Femeia modernă este un mic erou” ;

– „Femeia modernă este doar un mit, un cuvânt prea comercial și prea des folosit” .

Marea întrebare este?

Putem să le facem pe toate foarte bine?

Reușim să avem o carieră de succes dar în același timp să ne dedicăm propriei familii în egală măsură?

Răspunsul meu este DA,  putem. Probabil te întrebi cum este posibil acest lucru.

Foarte simplu.

Dă 100% oriunde de afli. Adică, atunci când te afli la muncă dă 100%, nu te gândi la problemele de acasa, iar atunci când ești acasa cu familia sau cu partenerul fii acolo 100%, fără email, facebook, telefon, televizor sau orice chestie care îți poate distrage atenția.

Din păcate sau din fericire părerile sunt împărțite așa că am decis să dau propria definiție a femeii moderne.

Definiția mea personală este:

    „Femeia moderna= o femeie fără puteri supranaturale, sigură pe ea, care știe ce își dorește de la viața ei, își urmează pasiunile oricât de nebunești ar fi, bucurându-se de fiecare clipă indiferent dacă este într-o relație sau este singura și care a ales să dea 100% în tot ceea ce face.”

To to:

1. Vreau să te gândești și să îmi lași un comentariu în care să scrii dacă putem pune semnul egal între “femeia modernă” și “superwoman”.

2. Să împărtășești cu noi propria ta definiție a femeii moderne.

Te îmbrățișez.

images

 

Leave a reply