Nu exista femei urate ci doar femei neingrijite

Category: Superwoman Comments: No comments

Nu știu de ce dar văd tot mai multe femei care nu înteleg că nu există femei urâte.

Orice femeie este frumoasă în felul ei dar TREBUIE SĂ ÎNVEȚI să îți pui în evidență frumusețea și feminitate.

Mă tot întrebam de ce uită femeile să aibă grijă de ele:

– din lipsă de timp

– din lipsa banilor

– pentru că partenerul e gelos și nu o vrea aranjată

– ea nu se mai vede frumoasă atunci când se uită în oglindă

– nu mai are încredere în ea

– este închisă într-un cerc de unde nu reușește să mai iasă: cercul femeii lăsătoare, care și-a găsit un partener și brusc nu mai are grijă de ea ca și cum misiunea ei s-ar fi terminat.

Pot fi sute de motive dar doar tu știi cel mai bine de ce ai ajuns în starea asta.

Și cum nu-mi place să despic prea mult firul în 4 vreau să trec la partea practică, adică prin pași mici să începi să te regăsești, să redescoperi acea feminitate pe care s-a așternut de mult praful, să faci ceva pentru tine pentru a  te simți din nou frumoasă.

Pasul 1: Părul

Dacă ai un păr lipsit de strălucire, l-ai vopsit dar culoarea s-a dus și se văd rădăcinile sau doar vrei să îți schimbi look-ul atunci apelează de urgență la un salon. Consultă-te cu hairstylis-ul și ajunge-ți la o părere comună în ceea ce privește tunsoare și culoarea pentru care vei opta.

Când te-ai decis să îți schimbi tunsoarea / culoarea părului alege să te și aranjeze cu peria rotativă, cu placa sau ceva simplu dar care să te facă să te simți bine de când ieși pe ușa salonului.

par

Pasul 2: Unghiile

Eu prefer cele naturale indiferent că sunt scurte sau lungi dar să fie îngrijite, fără cuticule, cu oja sărită sau murdare.

Dacă vrei să ai o manichiură frumoasă un timp mai îndelungat atunci apelează cu încredere la unghiile construite cu gel. În acest fel ai mereu unghiile impecabile, nu ai problema ojei care dispare sau că se poate rupe unghia înainte de un eveniment și trebuie să le tai scurte.

unghii

Pasul 3: Corpul

corp

Nu îți spune nimeni să ai un corp de model care defilează la Săptămâna Modei la Paris dar nici să cazi în extrema cealaltă, mergând pe ideea că cine mă iubește, mă iubește și așa cu 10+ de kg în plus.

Nu te mai amăgi singură că te simți bine în pielea ta de acum și mai bine fă-ți un abonament la sală. Să vezi după 3 luni de antrenamente și perseverență din partea ta ce bine te vei simți în noua rochie mărimea M nu XXL.

Dacă nu vrei să cheltuiești bani pe abonamentul la sală atunci ai alte alternative:  înot, tenis, bicicletă, alergat sau programe de pe internet. Nu contează ce alegi dacă îl faci de cel puțin 3 ori pe săptămână câte o oră. Cel mai bine ar fi să le alternezi: dacă luni ai alergat, miercuri plimbă/te cu bicicleta sau rolele.

Orice dietă ai ține nu v-a funcționa dacă nu introduci în stilul tău de viață și sportul.

Încearcă să mai renunți la prăjeli, să mănânci dulciurile până în ora prânzului (după cum spunea Sorin Fritea) în felul acesta ai timp să elimini caloriile în exces și să nu depui kg. Doar te rog să fii atentă la cantități.

Vreau să înțelegi că prin stil sănătos de viață nu înțeleg doar salate și piept de pui dar nici combinații eronate zilnic, gen Coca Cola și mâncare de la fast-food.

Când te simți deprimată, fără energie sau fără chef de viață apelează la un salon de înfrumusețare unde poți opta pentru un masaj (anticelulitic, de relaxare, thailandez etc), diferite tipuri de măști și împachetări care te vor face să te simți răsfățată.

Tot de aspectul fizic ține și machiajul…nu folosi toate culorile din trusa de machiaj pentru a te pregăti dimineața ci optează pentru ceva cât mai natural care să îți pună trăsăturile în valoare.

847065-makeup-before-and-after

Epilarea nici nu am vrut să o includ pentru că este de neconceput să nu te epilezi: în zona inghinală, axilară, pe picioare și dacă este cazul și mustața. Nimic nu este mai disgrațios decât o femeie cu păr pe corp.

Pasul 4: Vestimentația

Știu că blugii sunt cea mai comodă alegere dar încearcă să scoți din garderobă fustele sau rochiile de primăvară/vară și bucură-te de feminitatea pe care o emani prin fiecare por la pielii.

Majoritatea femeilor (inclusiv eu :P)au viciul să își umple garderoba cu haine ca mai apoi să realizeze că nu au la ce să le asorteze. De aici până la a te uita la un șifonier plin cu haine și a afirma că  NU AM CU CE SĂ MĂ ÎMBRAC este doar un mic pas. Aici este punctul în care încep problemele: nu am pantofii necesari pentru pantalonii X, îmi lipsește o bluză pentru fusta Y, nu am accesorii ș.a.m.d

Atunci ce este de făcut?

De fiecare dată când vrei să îți achiziționezi un articol vestimentar gândește-te dacă ai acasă în dulap la ce să îl asortezi. Dacă nu este mai bine să îl lași unde este pentru că după vei dori să cumperi și poșetă, pantofi sau accesorii.

Pasul 5: Accesoriile

Accesorii-Dello-RussoOricât de multe ai avea nu sunt suficiente. Genți, brățări, ceasuri, eșarfe, curele toate își fac loc în șifonierul tău.

Sfaturile mele:

– pentru ocaziile speciale este indicat să ai niște bijuterii din pietre prețioase, dar nu investi sume colosale pe un set pe care îl vei purta rar sau foarte rar.

– în fiecare zi poartă ceas, brățări, lanțuri și cercei în funcție de ținuta pe care ai ales-o. Nu te împopoțona prea tare. Simplitatea este tot timpul acceptată de către cei din jur.

 

Pasul 6: Pantofii

Și aici ca și la accesorii nu ne săturăm niciodată să cumpărăm încălțăminte. Fie că sunt pantofi de mers la job, balerini, eleganți, pantofi cu toc sau platformă decizia este întotdeauna grea.

Dacă ai astfel de cazuri gândește-te ca și la haine dacă ai la ce să îi asortezi. Dacă nu mai bine îți îndrepți privirea spre alte perechi.

pantofi

O femei îngrijită va da dovadă de respect, în primul rând pentru ea și apoi pentru cei din jur. Așa că draga mea ia atitudine până nu e prea târziu pentru tine și pentru relația ta.

Cine a spus ca nu sunt femei urâte ci doar femei neingrijite mare dreptate a avut, așadar nu te neglija și vei vedea rezultatele într-un timp foarte scurt. Scoate din tine ceea ce ai tu mai frumos și pune în evidență feminitatea dar și caracterul, personalitatea ta.

Te rog să îmi lași un comentariu în care să îmi spui ce înseamnă pentru tine o femeie frumoasă și ce faci tu pentru a te simți frumoasă.

by Alina Leonte

Leave a reply