Tu de ce vrei sa te schimbi?

Category: Superwoman Comments: No comments

De ce toată lumea simte nevoia să schimbe ceva în viața sa, indiferent că este un lucru minuscul sau foarte important?

Bună întrebare.

Un răspuns ar fi că timpul se scurge și împreună cu el aduce evoluția la care noi nu putem rămâne indiferenți.

Dar să luăm exemplul modei care se schimbă o dată la 6 luni prezentând tot timpul ceva nou (creații noi, materiale noi, modele noi etc) sau ceva vechi prezentat intr-o manieră nouă (ex moda anilor 70 care se întoarce).

Sau atunci când revistele ne arată modele îmbrăcate în ținute care nouă ni se par imposibil de purtat care tot ce reușesc să facă este să  crească frustrarea noastră, a femeilor normale că tot ce poartă ele sunt ținute care tu doar visezi să le porți.

Acum îmi tot răsună în minte întrebarea: Cu siguranță că vreau să mă schimb…Dar cum să o fac?

Chiar dacă ești conștientă că dacă alegi să rămâi așa cum ești nu ai nimic de câștigat, din contră, aș putea afirma contrariul, gândul de a rămâne aproape invizibile este mai puternic.

Ai impresia că nimeni nu mai întoarce capul după tine pe stradă, dar nici măcar tu nu o mai faci, nici măcar fugitiv când treci prin fața unei vitrine.

Poate vrei să înțelegi ce s-a întâmplat? A cui este vina?

Prima vinovată este cu siguranță oglinda, care după cum se pare ar fi principala resposabilă pentru situația în care ești.

Acest obiect care ar trebui să te ajute să arăți mai bine devine dintr-odată nemiloasă și meticuloasă, chiar obsedată de a examina realitatea, care arată ceea ce tu nu ai vrea să arate.

Persoana pe care oglida o arată ești TU.

image-1-for-coleen-16th-june-2011-gallery-440492834

stream-php

Tu dar cu un potențial mare de schimbare.

Sigur că în fața oglinzii poți să ignori ceea ce vezi și să te prefaci că totul este bine așa cum este. Dar se poate evita cu nonșalanță și privirea celor din jur?

Chiar dacă acele priviri aparțin persoanelor care țin la noi?

Nu este ușor pentru că de validare avem nevoie toate.

Și atunci ce este de făcut ? De unde să încep?

1. În primul rând trebuie să te pregătești pentru a face față incertitudinilor care vin odată cu schimbarea.

2. Poate deveni periculoasă atunci când te îndepărtezi prea mult de ceea ce ești cu adevărat pentru a te transforma într-o clonă a nu știu cui sau care are are o imaginea opusă ție.

Este adevărat că în noi se ascunde o femeie conservatoare, o Merkel sau  poate o Audrey Hepburn dar tu te agăți de trecut, poate împachetată zilnic într-o pereche de blugi buni pentru toate cele 4 anotimpuri, cu o geacă cu 2 numere mai mari și cu aceeași tunsoare depășită, nevrând să lași partea feminină să iasă la suprafață.

Și  din păcate nu vorbim de moda vintage.

3. Vrei să te schimbi, această afirmație este certă dar vreau să te gândești de ce?

Care este motivul?

Dorești să te schimbi pentru că vrei să devii cea mai bună versiune a ta?

Sau poate că ochiul tău s-a antrenat să vadă lucrurile bune și frumoase în alții pe care le dorești și tu pentru tine și ai decis că vrei să schimbi ceva la tine?

Analizează la rece care este ținta spre care aspiri? Și de ce? Cum crezi că te-ai simți dacă ai fi acum așa?

4. Schimbările trebuie să fie mici pentru ca tu să le accepți cu ușurință și să nu ai parte de un șoc (dacă ai păr lung de 5 ani nu ți-l tăia scurt numarul 2 pentru că poate fi o schimbare prea mare pentru tine și îți poate părea rău).

Să devii acea femeie care pentru tine reprezintă un ideal nu este ușor dar îți va oferi multe satisfacții și mult mai multă încredere în tine.

Tu de ce vrei să te schimbi? Aștept comentariile tale sub acest articol.

do-not-give-up

 

 

Leave a reply